Ordna begravning med omsorg och medkänsla

Sorg gör det svårt att göra väsentliga val inom flera områden i livet. Vi använder vår kunskap och vår förståelse för att lysa upp en svår omständighet och ge dig en glad och verkligt minnesvärd begravningsgudstjänst.

Boka in ett möte för rådgivning

Du kan lita på att vi hjälper dig med begravningen. Oavsett vilka frågor som uppstår kommer vi att finnas här för att hjälpa dig.

Vad vi har att erbjuda!

Hos oss får du ett rätt individuellt bemötande. Din rådgivare kommer att följa dig varje steg på vägen, från ditt första besök till begravning.

Vad kostar en begravning?

Vår prislista och tydliga exempel på hur andra har använt våra tjänster hjälper dig att uppskatta vad en begravning skulle kosta.

Vad vi erbjuder

Yonans begravningsbyrå tillhandahåller medkännande och professionella begravningstjänster till familjer i hela samhället. Vi är stolta över att kunna erbjuda en mängd olika begravningsalternativ, inklusive traditionella och gröna begravningar, kremeringstjänster, och minnesgudstjänster.

Vårt team av erfarna proffs hjälper dig att skapa en meningsfull och minnesvärd tjänst för din älskade. Vi förstår vikten av att hedra din älskade liv och arv, och vi är här för att hjälpa dig genom denna svåra tid.

Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra tjänster och hur vi kan hjälpa dig att skapa en meningsfull och minnesvärd ceremoni.

Att förlora en älskad är en av livets mest känslomässiga upplevelser. Eftersom vi har erfarenhet av att organisera begravningar vet vi att de flesta tycker att det är utmanande att ordna sin första.

Oavsett var en person avlider är det sjukvården eller kommunen som har det yttersta ansvaret för att göra personen i ordning och ta hen till ett bårhus. Önskar man att se den döde är det oftast möjligt, antingen i anslutning till dödsfallet eller genom hjälp från begravningsbyrån för att arrangera en visning för de närmast anhöriga.

Enligt lagen måste gravsättning eller kremation ske inom en månad från dödsdagen. För att undvika stress är det lämpligt att kontakta begravningsbyrån några dagar från dödsbeskedet för att boka tid. Vi kan träffa dig snabbt efter kontakt och du är välkommen att ta med närstående eller vänner på besöket.

Normalt sett betalas begravningskostnaderna från dödsboet, men ibland finns det pengar avsatta i försäkringar. Om den avlidne saknar tillgångar kan man söka begravningshjälp från kommunen. Det är viktigt att prioritera begravningskostnaderna och avvakta med övriga utbetalningar, detta eftersom den döde förtjänar en värdig begravning. Ta kontakt med en begravningsrådgivare för mer information.

Innan mötet behöver du ha kontakt med en begravningsrådgivaren och ge namn samt personnummer på den avlidna. Om du har önskemål om dag och plats för ceremonin är det bra att meddela det så att de kan kontrollera tillgängligheten. Under själva mötet tas många beslut inför begravningsceremonin för att se till att begravningen är personlig och minnesfull.

Den avlidne kanske har uttryckt sina önskemål kring sin begravningen .Möjligtvis genom text i ett livsarkiv eller genom att ha diskuterat det med dig tidigare. Följ dessa önskemål så långt som möjligt.

Oavsett om begravningen sker enligt Svenska kyrkans ordning, ett annat trossamfunds ordning eller en borgerlig begravning. Kan din begravningsrådgivare hjälpa dig att planera. De kommer att boka lokal, präst, officiant och annat enligt dina önskemål för att säkerställa att ceremonin blir precis så som du vill ha den.

En begravning enligt Svenska kyrkan följer en viss ordning. Man brukar kunna komplettera begravningsakten med extra sång eller musik. Detta sker i samråd med prästen

Begravningsceremonin följer olika ordningar beroende på trossamfundet och kan kompletteras med sång och musik. Sverige har en kulturell mångfald som leder till varierande traditioner, vilket gör ceremonierna unika. Våra rådgivare har erfarenhet av att hjälpa till med begravningar för alla trossamfund.

En borgerlig begravning kan utformas fritt och vanligtvis innehåller det musik, minnestal, dikter och musik. En anhörig eller vän kan leda akten, eller så kan man anlita en borgerlig officiant. Yonans begravningsbyrå har utbildade officianter som kan leda ceremonin till erat önskemål.

En jordbegravning innebär att kistan med den avlidne sänks ner i en grav. Bärarna som sänker ner kistan i graven kan vara släkt, vänner eller arbetskamrater och Yonans begravningsbyrå har ett eget bärarlag om det skulle behövas. Vid en kremationsbegravning bränns den avlidnes kropp och askan gravsätts istället. Det även möjligt att en akt med urna sker som begravningsceremoni efter kremering och en urna används istället för en kista.

Oavsett begravningsceremoni krävs kista för avlidna. Vi har kistor i olika prisklasser och utseenden. Kremerade placeras i urnor och Yonans begravningsbyrå erbjuder ett stort urval av olika urnor att välja mellan.

Blommor kan rama in stämningen vid en begravning. Du kan exempelvis välja en blomsterdekoration på kistan eller ett blomsterhjärta framför den. Våra florister hjälper dig med en oändlig variation av blomsterarrangemang. Beställningen görs vid mötet med begravningsrådgivaren. Vi transporterar blommorna till begravningen utan kostnad och arrangerar dem inför ceremonin.

Efter en begravningsakt kan det vara trevligt att samlas för en minnesstund med någon form av förtäring. Det kan vara på en restaurang, församlingshem, hemma eller på annan lämplig plats. Det finns olika alternativ för mat och dryck, från kaffe och kaka till en hel middag. Begravningsrådgivaren kan hjälpa dig att boka lokal och förtäring samt ta emot anmälningar från dem som kommer att delta på minnesstunden.

Det kan vara svårt att acceptera att livet har lämnat en person som en gång var så levande. Att se och röra vid den avlidne kan hjälpa med att bekräfta sorgen. Det kan vara värdefullt att se den avlidne i kistan och eventuellt lägga ner en minnessak. Ni kan fotografera och samla de närmaste till ett personligt avsked kring kistan. En begravningsrådgivare kan hjälpa till med att anordna avskedet och en medarbetare tar emot er inför det.

Gravsättning innebär att placera kistan eller urnan i en grav. Valet mellan jordbegravning eller kremation påverkar hur gravsättningen görs. Jordgravar och gravkammare är vanliga för kistor, medan urngravar, urnkammare och askgravplatser används för kremationer. Aska kan även spridas i naturen eller över vatten med tillstånd. Minneslundar är också vanliga för att hedra de avlidna utan att markera en specifik plats.

Kista

Kistor

Namnlös design (2)

Gravstenar

Begravning blommor

Blommor

selective-focus-of-flowers-and-mortuary-urn-on-tom-2022-12-16-20-42-33-utc (1) (2) (1)

Urnor

Inför möte med din rådgivare

Den avlidne kan ha lämnat efter sig specifika önskemål för sin begravning. Du kanske vill lämna dem skriftligt eller låta någon annan göra dessa åt dig.

Boka begravningsrådgivning

Vi hjälper er i begravningens alla skeden.

Direktkremering

Vi hjälper dig gärna

Klassiskt begravning

Vi hjälper dig gärna

Enkel begravning?

Vi hjälper dig gärna

Boka ett möte eller få kostnadsfri rådgivning