Utlandstransporter

I dagens globaliserade värld är det allt vanligare att människor rör sig över nationsgränserna. Detta kan också påverka begravningar och dödsfall, då det inte alltid är möjligt att hålla begravningen på samma ort där personen avlidit. Därför har vi sedan 1996 specialiserat oss på utlandstransporter och kan erbjuda tjänster till många olika länder tack vare vårt omfattande nätverk.

airplane-in-the-airport-2022-12-16-11-39-51-utc (1)
airplane-in-the-airport-2022-12-16-11-39-51-utc (1)

Transport av avliden från Sverige

Vi har expertis och närhet till både ambassaderna och myndigheterna i både Köpenhamn och Stockholm, vilket gör det möjligt för oss att hjälpa till med repatriering av en avliden till ett annat land. Genom våra internationella kollegor kan vi även nå fram till länder där den avlidne ska transporteras till.

Vi hanterar många transporter varje år och är den enda transportören som har en egen lokal balsameringspersonal. Tillsammans med vår långa erfarenhet kan vi ofta hjälpa till utan onödig väntetid för hemtransporten.

Före repatrieringstransporten kan genomföras, måste vi samla in nödvändiga uppgifter och godkännanden från relevanta myndigheter, läkare och ibland även polis på uppdrag av er. Det är viktigt att ha en ID-handling tillgänglig för den avlidne.

Vi är engagerade i att ge er en smidig och respektfull hantering av repatrieringstransporten av er nära och kära

Import av avliden till Sverige

Om du som svensk medborgare och försäkrad råkar ut för ett dödsfall under din semester kan du oftast få hjälp via SOS international. Det enda du behöver göra är att ange Younans begravningsbyrå som mottagare, så hjälper vi dig med kontakterna med SOS så snart uppdraget bekräftats av dem.

Men om du inte är försäkrad kan detta bli en mycket kostsam lösning. Om du har varit på resa under en längre tid kan det vara en bra idé att kontakta oss innan du skriver på några papper hos någon lokal entreprenör. Vi kan hjälpa dig att undersöka kostnaderna för hemtransporten i de länder som inkluderas i vårt nätverk. På så sätt kan du undvika oväntade och höga kostnader.

funeral-casket-and-flowers-next-to-hearse-2022-11-02-03-43-23-utc (1) (1)
funeral-casket-and-flowers-next-to-hearse-2022-11-02-03-43-23-utc (1) (1)

Vad ska du tänka på när du planerar en begravning utomlands?

När du planerar att begrava någon utomlands är det absolut nödvändigt att veta 5 saker.

Vid transport av kista/urna krävs en dokumenterad mottagare i ankomstlandet. Mottagarens namn, telefonnummer och personnummer (eller motsvarande) krävs tillsammans med dokumentation för att godkännas av mottagarlandets konsulat. Efter att ha hämtat ut kistan/urnan ska mottagaren kunna uppvisa en giltig:

  • ID-handling
  • Dödsbevis och dödsorsaksintyg
  • Dödsorsaksintyg
    Smittoriskintyg

Vid transport av en kropp från en plats till en annan ska den avlidne transporteras i en kista som är resistent mot fukt och har absorberande material i sig. För att uppfylla dessa föreskrifter placeras den avlidne först i en tät zinkkista eller motsvarande. Zinkkistan placeras sedan i ett trähölje.

Tidsperioden som krävs för att utföra en omfattande internationell transport beror på hur mycket arbete som krävs för att få godkännande för transporten, utfärdande av nödvändiga tillstånd och licenser samt att ta hand om en mängd olika byråkratiska krav. Dessutom måste kroppen och kistan förberedas, översatta matriser måste också hanteras.

På Yonans begravningsbyrå hjälper vi dig gärna att transportera en kista eller urna till vilken plats som helst i hela världen. Behövs balsamering eller hjälp med översättning kan vi också ordna det.

För att påskynda förfarandena för internationella transportförberedelser sker all kommunikation med ambassader och transportföretag via Yonans begravningsbyrå. Det vill säga att du som anhörig kan fokusera all din energi och uppmärksamhet på sorg, snarare än att oroa dig för dokumentation och administrativa rutiner.

Produkter

Kista

Kistor

Namnlös design (2)

Gravstenar

Begravning byrå Göteborg

Blommor

selective-focus-of-flowers-and-mortuary-urn-on-tom-2022-12-16-20-42-33-utc (1) (2) (1)

Urnor

Direktkremering

Vi hjälper dig gärna

Klassiskt begravning

Vi hjälper dig gärna

Enkel begravning?

Vi hjälper dig gärna

Boka ett möte eller få kostnadsfri rådgivning